NAJBOLJ BRKATI TEK V SLOVENIJI!

V soboto, 30. novembrasmo tekli že na 8. Movember teku!
Vabimo te, da se nam tudi ti pridružiš na naši FB strani in z všečkom podpreš Movember tek.
Se vidimo novembra 2020 :-})

Batičev angel dosegel najvišjo ceno na dobrodelni licitaciji vrhunskih slovenskih vin

V ponedeljek se je v ljubljanski Kavarni Union uspešno odvil eden zadnjih dogodkov v sklopu letošnjega Movembra.

 

 

Dobrodelna licitacija vrhunskih slovenskih vin je vsako leto zaključna prireditev v sklopu movembrskih dogodkov, ki jih pri nas organizira gibanje Movember Slovenija.

To v novembru že sedmo leto zapored po globalnem vzoru opozarja na težave izrazito moških bolezni, kot sta rak na prostati in rak mod, ter preprečevanje in preventivo pri moški samomorilnosti.

Izkupiček od prodanih buteljk tako predstavlja pomemben del sredstev, s katerimi bodo letos organizatorji na koncu kupili nov urodinamski aparat in ga podarili Kliniki za urologijo UKC v Ljubljani.

 

 


Batičev Angel dosegel najvišjo ceno

 

 

Prijeten večerni ambient stare meščanske kavarne v središču Ljubljane se je znova izkazal za imenitno kombinacijo z vrhunskimi buteljkami slovenskih vinarjev.

Letos so bila prisotna vina Batiča, Ščurka, Bartola, Edija Simčiča, Svetlika, Šumenjaka ter iz kleti Pullus, Bjana, Medot in Piro, izklicne cene pa so bile nastavljene med trideset in petdeset evrov.

Kljub nekoliko skromnejši udeležbi, so se obiskovalci vendarle dobro odrezali pri licitiranju in je izkupiček na koncu krepko presegel tisočaka, najvišjo prodajno ceno pa je dosegla trilitrska buteljka Batičevega Angela.

“Tudi tokrat je bil odziv slovenskih vinarjev odličen in smo imeli priložnost v svoji družbi pozdraviti celo nekaj novih imen, ki so se pridružila licitaciji.

 

 

Kaže da gresta v Sloveniji dobrodelnost in dober okus za vino z roko v roki, tako da bomo letošnji izkupiček z velikim veseljem priložili v skupni fond, s katerim bomo na koncu kupili prepotreben urodinamski aparat za UKC,” je povedal Martin Šala, eden glavnih pobudnikov gibanja Movember pri nas.

Movember je pri koncu

 

 

V sklopu movembrskih dogodkov sta sicer potekala še dobrodelna gledališka predstava Mo-Impro in pa zelo odmevni Movembertek, ki je preteklo soboto v središče Ljubljane kljub slabemu vremenu privabil ogromno število tekaških navdušencev.

“Res smo veseli in hvaležni za tako številčen odziv in pripravljenost ljudi da stopimo skupaj, ko gre za dober namen. Čeprav smo tekli v rahlem dežju, se nas je na Prešernovem trgu zbralo veliko, dobra volja in ogromno smeha pa sta se razlegala tudi na obrazih mimoidočih.

In prav spoznanje, da lahko skupaj resnično dosežemo več, nas vsako leto navdaja z optimizmom in motivacijo za delo naprej,” pove Blaž Kavčič iz podjetja Pulz šport, ki so glavni organizatorji omenjenih dogodkov.

“Zavedamo pa se, da brez dobrih pokroviteljev ni nič in tako se zahvaljujemo tudi podjetju Lidl Slovenija za levji delež finančne podpore, s pomočjo katere bomo na koncu lažje kupili nov urodinamski aparat za UKC v Ljubljani.”

 

 

Bolezen pa v resnici ne izbira mesecev v letu, zato je seveda na svoje zdravje dobro paziti skozi celo leto in ne samo novembra: od rekreacije, prehrane, preventivnih pregledov pri osebnem zdravniku, do zmernega užitka v okušanju vrhunskih slovenskih vin in kulinarike.

Movember naj bo tako s svojim sporočilom le spodbuda za vsakodnevni nazor moškega.

Organizator
Movember teka

Glavni pokrovitelj
Movember teka 2019

salming-logo

Super pokroviteljiPodari športni darilni bon


Naši partnerji in stranke