NAJBOLJ BRKATI TEK V SLOVENIJI!

V soboto, 30. novembrasmo tekli že na 8. Movember teku!
Vabimo te, da se nam tudi ti pridružiš na naši FB strani in z všečkom podpreš Movember tek.
Se vidimo novembra 2020 :-})

Zahrbtne bolezni ne izbirajo svojih strank!

Mednje spada tudi rak na prostati, ki velja za eno najpogostejših oblik raka, ki prizadenejo moški del populacije in na katero še zlasti opozarja globalno gibanje Movember. Ni torej važno stanje na računu, sloves in družbeni status ali pa razni akademski nazivi – rak na prostati se brezsramno potika med vsemi nami.

Danes smo sestavili kratek seznam zelo slavnih moških, ki so se uspešno soočili s to zahrbtno boleznijo.


1 . Ben Stiller

Ameriški igralec je svojo bolezen odkril povsem po naključju, ko se je pri 48.letih odločil za preventivni presejalni test(PSA) in je bil ta pozitiven.

Sprva so bile vrednosti le malo nad povprečjem, zato mu je zdravnik le svetoval nov test čez šest mesecev, a ko se je po tem obdobju izkazalo, da se je stanje poslabšalo in se mu je razvil rak na prostati, je moral na nujno operacijo. Danes hodi na presejalni test vsakih pol leta in še naprej niza filmske uspešnice.


2 . Robert de Niro

Še eno veliko ime filmskega platna, znani Brazgotinec in Taksist, če izpostavimo le dve izmed vseh markantnih vlog, ki jih je ustvaril skozi leta.

Zvezdniku so diagnosticirali raka pri 60.letih, ko se je odločil za krajši umik s snemanja in operacijo. Ta je bila k sreči uspešna in to celo tako zelo, da je igralec osem let kasneje dobil še svojega šestega otroka.


3 . Roger Moore

Morda najbolj znani agent 007 vseh časov je svojo najtesnejšo bitko bil z rakom na prostati, ki ga je doletela leta 1993.

Potrebna je bila operacija in odstranitev rakave žleze, kar je igralca streznilo v njegovem dotlej zelo razburkanem življenju. Zanimivo je, da je po ozdravitvi spoznal svojo tretjo ženo, ki je preživela raka na dojkah, ki tako kot rak na prostati pri moških, velja za najpogostejšega raka pri ženskah.


4 . Nelson Mandela

Veliki južnoafriški voditelj in borec za pravice temnopoltih ter odpravo apartheida se je z boleznijo soočil pri 83.letih, ko je kot govorec in predavatelj še vedno vsakodnevno potoval po celem svetu.

Po uspešni operaciji je živel širil svoj glas o strpnosti na svetu še celih deset let, do smrti leta 2013.


5 . Danilo Türk

Čeprav v Sloveniji neradi javno govorimo o svojih boleznih, je to storil nekdanji slovenski predsednik Danilo Türk, ki je šel aprila 2011 na operacijo raka na prostati.

Ker je bil tedaj poseg nujen in so bile čakalne vrste pri nas še bistveno daljše kot so danes, se je odločil za samoplačniško operacijo v avstrijskem Innsbrucku.

Danes je Türk še naprej zaslužni predavatelj na ljubljanski pravni fakulteti in dedek dvema vnučkoma.

Organizator
Movember teka

Glavni pokrovitelj
Movember teka 2019

salming-logo

Super pokroviteljiPodari športni darilni bon


Naši partnerji in stranke