NAJBOLJ BRKATI TEK V SLOVENIJI!

V soboto, 25. novembra. 2023, bomo spet tekli na tradicionalnem Movember teku!
Vabimo te, da se nam tudi ti pridružiš na naši FB strani in z všečkom podpreš Movember tek.
Se vidimo movembra! :-})

Kaj lahko naredim zase in za druge?

Movembru se vsako leto moški poklonijo tako, da si pustijo rasti brke. Oblikujejo si jih na različne načine ali jih pobarvajo z norimi barvami in tako še dodatno vzbudijo pozornost za Movember. S prijatelji primerjajo, kdo ima bolj košate brke, kdo najdaljše, kdo najlepše. Na takšen način želimo, da bi čas namenili tudi resnejši tematiki – skrbi za fizično in psihično zdravje ter rednim pregledom, s katerimi bi preprečili marsikatero prezgodnjo smrt zaradi rakavega obolenja prostate in mod.

 

Kako smo lahko še del Movembra?

Z ekipo. Moški lahko sestavijo svojo brkato ekipo prijateljev/sodelavcev/družinskih članov in tako zbirajo sredstva za fundacijo Movember. K donacijam lahko povabijo tudi podjetja, v katerih so zaposleni, klube, v katerih trenirajo svoje najljubše športe, restavracije in lokale, v katere radi zahajajo, ter ostala lokalna podjetja. Svoj vpliv za še večjo Movember ozaveščenost širijo osebno in preko socialnih omrežij.

Te aktivnosti niso omejene samo na moške, akciji se vsako leto pridruži vse več žensk, ki si nataknejo umetne brke ter spodbujajo odprte pogovore in redna testiranja.

Del Movembra smo lahko tudi z nakupom izdelkov, s katerimi posredno prispevamo sredstva v skupen sklad in obenem podpiramo podjetja, ki se zavzemajo za vrednote Movembra. Eden izmed takšnih podjetij je tudi Lidl Slovenija, ki v novembru svoje kupce vabi k nakupu tekočega 500 g jogurta znamke Pilos, s čimer bo del sredstev od prodaje namenil Kliničnemu oddelku za urologijo na UKC Ljubljana.

 

Gibanje za Movember

Seveda ne smemo pozabiti na gibanje, ki je integralni del Movembra in bolj zdravega življenja. Angleško besedo za gibanje »move« najdemo že v njegovem imenu. Začnimo z majhnimi koraki, npr. parkirajmo nekoliko dlje od delovnega mesta ali trgovine in se sprehodimo do vrat, uporabimo stopnice namesto dvigala. Movembrske ekipe pa so se domislile tudi različnih športnih izzivov. Med seboj se pomerijo ekipe iz različnih oddelkov podjetja ali več podjetij med seboj, ekipe iz sosednjih ulic ali mest… Tako v zabavnem vzdušju mimogrede poskrbijo za zdravje, hkrati pa zbirajo sredstva za kakovostnejše raziskave, ki bodo rešile življenja naših bratov, prijateljev, očetov in partnerjev.

V okviru Movembrskih aktivnosti je vsako leto zadnjo soboto v novembru tudi Movember tek z brki po ljubljanskih ulicah. Vedno več nas je, pridruži se nam tudi ti!

Organizator
Movember teka

Super pokrovitelji



Podari športni darilni bon


Naši partnerji in stranke