NAJBOLJ BRKATI TEK V SLOVENIJI!

V soboto, 25. novembra. 2023, bomo spet tekli na tradicionalnem Movember teku!
Vabimo te, da se nam tudi ti pridružiš na naši FB strani in z všečkom podpreš Movember tek.
Se vidimo movembra! :-})

98% proti 26%. Zgodnje odkritje je ključnega pomena!

Rak prostate je ena od bolezni, ki udarijo zgodaj. Ta vrsta raka se najpogosteje pojavi med moškimi do 40. leta starosti. V večini primerov je prognoza dobra, čeprav 98-odstotna možnost preživetja ni v tolažbo 1 od 50 obolelih.

Če je rakavo obolenje odkrito v zgodnejših stadijih, je možnost preživetja nadaljnjih 5 let 98%. Z odlašanjem se ta možnost spusti na samo 26%.

Zato preprečimo, da bi moški umirali premladi. Do leta 2030 bomo s pomočjo rezultatov raziskav, ki so že v teku, prepolovili število moških, ki umirajo za rakom prostate. Prepolovili pa bomo tudi število moških, ki živijo s trajnimi stranskimi učinki zaradi zdravljenja bolezni.

Zmaga bo naša!

Raziskovalci, ki se ukvarjajo z raziskovanjem različnih vrst raka in njegovim zdravljenjem, med svojim delom naletijo na nemalo težkih problemov. Ker pa se fundacija Movember ne boji izzivov, s sredstvi podpira tudi najbolj inovativne in napredne ideje z najboljšimi znanstveniki. Kakovost življenja ljudi, diagnosticiranih s to boleznijo, je izjemnega pomena.

Kakovost življenja je zelo pomembna tudi Lidlu Slovenija, ki se tudi letos pridružuje movembrskim aktivnostim. Zmagajmo skupaj!

Organizator
Movember teka

Super pokrovitelji



Podari športni darilni bon


Naši partnerji in stranke