NAJBOLJ BRKATI TEK V SLOVENIJI!

V soboto, 25. novembra. 2023, bomo spet tekli na tradicionalnem Movember teku!
Vabimo te, da se nam tudi ti pridružiš na naši FB strani in z všečkom podpreš Movember tek.
Se vidimo movembra! :-})

Kdo je oče Movembra?

kdo_je_oce_movembraVse skupaj se je začelo leta 2003, ko sta Travis Garone in Luke Slattery ob pivu začela razpravljati o modi in prišla do zaključka, da je treba brke oživiti. Pričela sta nagovarjati prijatelje, naj si pustijo brke, mati enega izmed prijateljev pa ju je navdihnila, da se je akcija spodbujanja zdravja moških ugledala luč sveta. Travis in Luke sta določila pravila igre, ustvarila logotip in z geslom Si dovolj moškega, da boš moj moški? rekrutirala prvih trideset moških. Prvih trideset si je brke pustilo rasti s takšnim navdušenjem, da je naslednje leto akcija postala tudi uradna.

Od leta 2004 naprej torej Fundacija Movember v Avstraliji in na Novi Zelandiji organizira movembrske dogodke, da bi s tem pripomogla k zdravju moških, in informirala o raku na prostati ter depresiji. Iz Avstralije se je dogodek razširil v Južno Afriko, Evropo, Severno Ameriko in Kanado.

Movember podpira svetovne programe za zdravje moških, ki se bojujejo proti raku na prostati in na modih ter raziskujejo in podpirajo izzive duševnega zdravja. Programi, ki jih vodi Fundacija Movember, se osredotočajo na spodbujanje ozaveščenosti in poučevanje o življenju z rakom in po raku, o tem, kako ostati duševno zdrav, kako živeti z duševno motnjo in po njej. Poleg tega pa spodbujajo tudi raziskave, ki bi pripomogle k uresničevanju vizije: trajno podariti zdravju moških nov obraz.

Vir: www.thatsmelbourne.com.au

The Movember Song

Organizator
Movember teka

Super pokrovitelji



Podari športni darilni bon


Naši partnerji in stranke